29
Jun
08

Wimbledon.

Tennisens storturnering nummer 1 Wimbledon börjar närma sig slutet. Jag har inte följt tennis så mycket sedan Edberg, Becker, Lendl och gänget spelade Agassi och Sampras har man också sett tampas en hel del, va med lite på Björkmans och Magnus Larssons tid lite också, men nu finns det inte många namn man känner igen.
Andy Roddick, Rafael Nadal och Roger Federer är väl dom på herrsidan som är mest bekanta.

Hur som helst är det dags att dra igång 8 delsfinalerna i Wimbledon i morgon. Storfavorit givetvis Roger Federer, den största utmanare Rafael Nadal seedad 2a i Wimbledon, men Nadal är en grus specialist och kan enligt många inte hota Federer.
Jag har inte sett en hel match med Federer, för ett par dagar sedan skulle jag kolla, men blev uppskjutet så jag somnade hehe
Ska bli intressant att se hans match mot Hewitt i morgon, borde väl ändå vara en värdemätare, eller?
Federer som vunnit de senaste 5 åren kan bli nästa som passerar Björn Borgs fantastiska 5 i rad med att vinna sin 6e, och bli erkänd som kanske den bästa tennis spelaren genom tiderna. Men kan han även nå rekordet i flest antal vunna totalt?
På herrsidan har 2 stycken vunnit 7 gånger.
Pete Sampras
W.C Renshaw

På damsidan har vi 2st med fler vinster!
9 vinster har Martina Navratilova
8 vinster har Miss H.N Wills

6 titlar i rad är ett rekord som Federer garanterat siktar på. Vinst i år och han tangerar det rekordet och kan 2009 slå det!

Nåväl, ett par hinder har han allt kvar, varje match är en ny match, han har hittils inte släppt något set, ett tiebreak 2008 såhär långt, mot Svenske Robin Söderling.

På damsidan har det varit några skrällar, Ivanovic och Sharapova bla har blivit utslagna ur turneringen. Idag var det nära att den 17 åriga Danskan Caroline Wozniacki slog ut andra seedade Jelena Jankovic, men Jankovic som nu räknas som favorit i turneringen lyckade vända matchen och till slut vinna den med 2-1 i set. Jankovic är från Serbien, I övrigt är det Ryssland som är mest representerat, men givetvis är ju systrarna Williams med i turneringen också. Spännande spännande!

Ska bli spännande att följa både damerna och herrarna mot finalen!

Advertisements

2 Responses to “Wimbledon.”


  1. June 29, 2008 at 1:11 am

    Alltid kul läsning Martin följer också med tennisen fast tappa lite sug när Edberg o de slutade! Men att Federer vinner 3 raka till näpp tror inte på den. Oerhört svårslaget..

  2. 2 superfarsan
    June 29, 2008 at 1:14 am

    Nej tror inte heller han vinner 3 raka till, jag menade att han vinner som första spelare 7 i rad, ingen som gjort förut. 9 totalt i sin karriär, det tror jag är möjligt :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


Currently.

June 2008
M T W T F S S
    Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Country visitors statistics.

free counters
Advertisements

%d bloggers like this: