Turkiet          0   Straffar                              Tyskland  0
Spanien         0 Straffar         Spanien    3
Italien           0

Mitt tips:

Kvartsfinaler:
Portugal – Tyskland           1-2
Coolt med ett Em med många mål. Välspelad match där båda lagen fick ett mål mer än jag trodde, ovanligt mycket mål för en kvarting.
Rätt lag vann tycker jag, stark insats Tyskland som nu “borde” gå till Final.
Kroatien eller Turkiet bör inte vara något hinder trots förlust mot Kroatien i gruppspelet.

Kroatien – Turkiet             1-1  Turkiet skräller i förlängning.
Kul som attan med en skräll, trodde dom va slagna i den 119e minuten, men icke, 3e raka vändningen av Turkiet, gjorde 1-1 i den 121a minuten och står i semifinal mot lagmaskinen Tyskland. Skakade Kroatien så mycket att dom knappt satte en straff. Turkiet behövde bara slå tre. Rüstü räddade Kroatiens 4e straff och blev matchvinnare.

Holland – Ryssland             3-1
Ett överlägset Ryssland blir min första feltippning i slutspelsträdet. Nästa världsnation inom fotbollen? Ja om dom fortsätter spela så är det ingen tvekan om saken. Arshavin var Rysslands absoluta ankare, med god hjälp från bl a Pavlyuchenko. Se om dom kan stoppa nästa stornation, som enligt min rad blir Italien? :) Det blev 3-1 till Ryssland, efter förlängning!

Spanien – Italien                1-1  Italien vinner på straffar
Yes!!!! Jag hade fel :) Rätt lag vann, en otroligt seg och tråkig match mellan två lag som verkade ta ut varandra vilket resulterade i ganska få riktigt vassa målchanser. Tyckte ändå att Spanien va det bättre laget, och definitivt det roligare laget att titta på! Casillas kung i straffläggningen! Spanien spöade för övrigt Italien i ett mästerskap för första gången på 88 år!

Semi:
Tyskland – Turkiet             2-0
Efter en mycket stark insats av Turkiet fick dom till sist ge vika. Tyskland vinner med både tur och skicklighet denna semifinal som va mycket spännande att titta på. Krävdes ett mål så sent som 90e minuten av Lahm för att inte Turkarna skulle hinna vända “igen”. Dock spelade Turkiet den bättre fotbollen och tyckte jag var laget som förtjänade att gå till final, men Tyskarna passade på när dom fick chansen, och det är väl det som är fotboll? Dessutom gjorde Turkiet misstaget att för första gången i turneringen ta ledningen i en match… Synd men bra kämpat Turkiet!

Ryssland – Spanien             1-2
Nej, resultatmässigt hade jag helt fel, men rätt igen på 1 X 2 :)
Spanien va överlägsna, framför allt i andra halvlek då dom lade in en extra växel mot mål! 3-0 är ett mycket gångbart resultat mot de framrusande Ryssarna. Inte jätteunderhållande match, men återigen många mål. Blir nog en rolig final! Bra jobbat Spanien!

Final:
Tyskland – Spanien               1-0
Det blev visst tvärtom, men det blev också som jag ville att det skulle bli! Spanien är värdiga mästare i ett mästerligt mästerskap!
jag har njutit av dom flesta matcherna i detta em, mycket mål och rolig fotboll. Bara ett mål i finalen men spänningen räckte till ändå för att göra matchen mer än sevärd!
Fernando Torres fick nöjet att bli em hjälte med sitt mycket fina mål i den 33e minuten!
Välspelad turnering med rätt vinnare, kan det bli bättre?
Grattis Spanien!

Fakta:
Spanien gjorde 12 av turneringens totalt 77 mål!
Spanien vann sitt första mästerskap på 44 år!
Spainen vann mot Italien i ett mästerskap efter 88 år!
David Villa i Spanien blev skyttekung med 4 mål!

Ja, som ni ser här nedanför hade jag fel, men det gör inget blir roligare såhär. Jag hade alltså Italien på den finalplats där Spanien står idag, dock hade jag rätt om Tyskland!
Dom 2 fel jag hade va alltså: Ryssland spöade Holland, trodde nog ingen. Och Spanien spöade Italien, va ju otroligt skönt, roligare med ett offensivt lag i finalen!

Tyskland-Italien          1-0

Tråkigt, men jag tror tyvärr det blir så här.
Ser dock helst att Holland vinner, men skulle jag satsa pengar skulle jag satsa på Italien som alltid lyckas ta sig ur situationer och sen gå till final!
Spöar dom både Spanien och Holland så har dom gjort en bra insats!
Tysklands lagmaskin är alltid svårstoppad, och känns som att det är deras tur i år!

0 Responses to “European soccer championships 2oo8”